Op 11 april 2016 is Borgerswold Experience opgericht. Met uitvalsbasis het terrein van de oude vuilstort van Veendam is de uitdaging aangegaan om een outdoor bedrijf neer te zetten.
Na de opening is er hard gewerkt voor de realisatie van het klimbos dat uiteindelijk op 3 juni 2017 is geopend. Het jaar erna, op 9 april 2018, is het survivalbos geopend en is Survivalclub Veendam opgericht.
Sinds januari 2020 is de loods die achter op het terrein staat in gebruik genomen door een tweede sportbedrijf; Fit Factory Borgerswold. De loods is omgebouwd tot een outdoor vitaliteitscentrum waar leden elke dag verschillende sportlessen kunnen doen. Bootcamp, circuittraining, survivallen, boxing bootcamp, spinning, hardlooptrainingen en personal training zijn daar mogelijk en dat allemaal in de buitenlucht! Het fijne is dat de twee bedrijven op het terrein dezelfde pijlers hebben; gezond bezig zijn, in de buitenlucht en altijd gezellig!
Per 1 juli 2020 is Xander Houdijk als nieuwe manager van Borgerswold Experience aangewezen en heeft de taak gekregen om Borgerswold Experience naar een hoger niveau te tillen en een bedrijf neer te zetten met een duidelijke missie en visie.

Onze missie:
Het aanbieden van vermakende activiteiten voor jong en oud met het oog op veiligheid, leerzaamheid, plezier en het milieu.

Onze visie:
Veelzijdige, innovatieve en vermakende activiteiten in de buitenlucht zijn volgens ons dé manier om het leukste dagje uit te hebben. Op een maatschappelijke verantwoorde en milieu bewuste manier het aanbieden van deze dagen is wat ons energie geeft. Dit resulteert in een vooruitstrevend bedrijf met zicht op de toekomst!